2024-03-29T02:23:51Z
https://nagoya.repo.nii.ac.jp/oai
oai:nagoya.repo.nii.ac.jp:00021707
2023-01-16T04:10:58Z
312:313:314
料理レシピの補足情報における味に関するコツの抽出
Extraction of Tips on Taste in Supplementary Information of Cooking Recipes
横井, 聡
林, 泰宏
道満, 恵介
井手, 一郎
出口, 大輔
村瀬, 洋
水野, 勇渡
小尻, 智子
瀬田, 和久
YOKOI, Satoshi
HAYASHI, Yasuhiro
DOMAN, Keisuke
IDE, Ichiro
DEGUCHI, Daisuke
MURASE, Hiroshi
MIZUNO, Yuto
KOJIRI, Tomoko
SETA, Kazuhisa
open access
(c)一般社団法人電子情報通信学会 本文データは学協会の許諾に基づきCiNiiから複製したものである
料理レシピ
コツ
Cooking recipe
tips
我々は,台所における調理活動の支援に注目している.料理を上手に仕上げるためには,技術や用語に関する知識だけでなく,調理方法に関するコツが重要だと考えられる.そこで,本研究では大量の料理レシピからコツを抽出し,任意の料理レシピの調理手順に補足して提示することを目指している.本報告では,料理レシピの補足情報欄から料理の味に関するコツを抽出する手法について検討した結果を紹介する.
We are focusing on the cooking support in a kitchen. In order to cook well, not only the knowledge on techniques and terms but also tips on the cooking process are important. Therefore we are aiming at supplementing an arbitrary recipe with tips mined from numerous cooking recipes. In this report, we describe and evaluate a method for extracting tips on taste in supplementary information of cooking recipes.
IEICE Technical Report;IMQ2012-54,IEICE Technical Report;IE2012-158,IEICE Technical Report;MVE2012-115,IEICE Technical Report;WIT2012-64
一般社団法人電子情報通信学会
2013-03
jpn
journal article
VoR
http://hdl.handle.net/2237/23857
https://nagoya.repo.nii.ac.jp/records/21707
http://ci.nii.ac.jp/naid/110009713333/
0913-5685
電子情報通信学会技術研究報告. MVE, マルチメディア・仮想環境基礎
112
474
113
114
https://nagoya.repo.nii.ac.jp/record/21707/files/110009713333.pdf
application/pdf
348.0 kB
2018-02-21