2024-03-29T09:37:30Z
https://nagoya.repo.nii.ac.jp/oai
oai:nagoya.repo.nii.ac.jp:00021707
2023-01-16T04:10:58Z
312:313:314
Extraction of Tips on Taste in Supplementary Information of Cooking Recipes
料理レシピの補足情報における味に関するコツの抽出
横井, 聡
64385
林, 泰宏
64386
道満, 恵介
64387
井手, 一郎
64388
出口, 大輔
64389
村瀬, 洋
64390
水野, 勇渡
64391
小尻, 智子
64392
瀬田, 和久
64393
YOKOI, Satoshi
64394
HAYASHI, Yasuhiro
64395
DOMAN, Keisuke
64396
IDE, Ichiro
64397
DEGUCHI, Daisuke
64398
MURASE, Hiroshi
64399
MIZUNO, Yuto
64400
KOJIRI, Tomoko
64401
SETA, Kazuhisa
64402
料理レシピ
コツ
Cooking recipe
tips
我々は,台所における調理活動の支援に注目している.料理を上手に仕上げるためには,技術や用語に関する知識だけでなく,調理方法に関するコツが重要だと考えられる.そこで,本研究では大量の料理レシピからコツを抽出し,任意の料理レシピの調理手順に補足して提示することを目指している.本報告では,料理レシピの補足情報欄から料理の味に関するコツを抽出する手法について検討した結果を紹介する.
We are focusing on the cooking support in a kitchen. In order to cook well, not only the knowledge on techniques and terms but also tips on the cooking process are important. Therefore we are aiming at supplementing an arbitrary recipe with tips mined from numerous cooking recipes. In this report, we describe and evaluate a method for extracting tips on taste in supplementary information of cooking recipes.
IEICE Technical Report;IMQ2012-54,IEICE Technical Report;IE2012-158,IEICE Technical Report;MVE2012-115,IEICE Technical Report;WIT2012-64
journal article
一般社団法人電子情報通信学会
2013-03
application/pdf
電子情報通信学会技術研究報告. MVE, マルチメディア・仮想環境基礎
474
112
113
114
http://ci.nii.ac.jp/naid/110009713333/
http://hdl.handle.net/2237/23857
0913-5685
https://nagoya.repo.nii.ac.jp/record/21707/files/110009713333.pdf
jpn
IEICE Technical Report;IMQ2012-54
IEICE Technical Report;IE2012-158
IEICE Technical Report;MVE2012-115
IEICE Technical Report;WIT2012-64
http://ci.nii.ac.jp/naid/110009713333/
(c)一般社団法人電子情報通信学会 本文データは学協会の許諾に基づきCiNiiから複製したものである