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名古屋大学生協におけるハラルメニュー提供の現状と給食における多様性対応への一考察
https://doi.org/10.18999/njhpfs.46.1.60
https://doi.org/10.18999/njhpfs.46.1.60e0e0d24e-3cd1-4b61-abac-4e1ae2f38799
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | itemtype_ver1(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2023-07-12 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | 名古屋大学生協におけるハラルメニュー提供の現状と給食における多様性対応への一考察 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
その他のタイトル | ||||||||||||||||||
その他のタイトル | A Study on the Current Situation of Halal Menu Provision at Nagoya University Co-op and Diversity Consideration in Food Service | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
著者 |
持丸, 由香
× 持丸, 由香
× 山本, 明子
× 石黒, 洋
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アクセス権 | ||||||||||||||||||
アクセス権 | open access | |||||||||||||||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 多様性 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | ハラル | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | ヴィーガン | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | クックフリーズ | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | 給食 | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | diversity | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | halal | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | vegan | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | cook | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | freeze | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | foodservice | |||||||||||||||||
内容記述 | ||||||||||||||||||
内容記述 | It has been reported that at food service facilities such as hospitals and business establishments nationwide, there is a demand for diversity due to the increase in the proportion of foreigners eligible for food service, and that it is being implemented. At present, there are few reports on the operation method of halal menus in food service facilities, especially the correspondence method in the cooking process, and it is thought that there is not enough information to be used as a reference for considering the introduction. We investigated in detail the current situation and correspondence of university cafeterias that implement halal menus, and aimed to serve as materials for the introduction of halal correspondences in the future. At Nagoya University, the co-op, student representatives, and university executives discussed the foodstuffs to be removed from the halal menus. By manufacturing the halal menus using the cook freeze method of one day a week, the efficiency of the production process was realized. By having the halal menus, which are cook-freeze products, as standby menus and as alternative menus, and by developing menus that also were considered the needs of general users, the system that could be profitable was realized. | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
出版者 | 名古屋大学総合保健体育科学センター | |||||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
出版者 | The Research Center of Health, Physical Fitness and Sports, Nagoya University | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプresource | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
出版タイプ | ||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||
ID登録 | 10.18999/njhpfs.46.1.60 | |||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||
収録物識別子 | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 0289-5412 | |||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 総合保健体育科学 en : Nagoya Journal of Health, Physical Fitness & Sports 巻 46, 号 1, p. 60-67, 発行日 2023-06-15 |