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  1. G200 総合保健体育科学センター
  2. G200b 刊行物
  3. 総合保健体育科学
  4. 19(1)

ボクシング選手の急速減量期における牛乳摂取が蛋白質代謝に及ぼす影響

https://doi.org/10.18999/njhpfs.19.1.47
https://doi.org/10.18999/njhpfs.19.1.47
a6e5da6d-979c-4095-b582-ce6b22c4bd23
名前 / ファイル ライセンス アクション
njhpfs_19_1_47.pdf njhpfs_19_1_47.pdf (2.7 MB)
Item type itemtype_ver1(1)
公開日 2023-04-13
タイトル
タイトル ボクシング選手の急速減量期における牛乳摂取が蛋白質代謝に及ぼす影響
言語 ja
その他のタイトル
その他のタイトル Effect of milk ingestion during rapid weight reduction on protein metabolism in boxing players
言語 en
著者 岩尾, 智

× 岩尾, 智

ja 岩尾, 智

en IWAO, Satoshi

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森, 圭子

× 森, 圭子

ja 森, 圭子

en MORI, Keiko

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佐藤, 祐造

× 佐藤, 祐造

ja 佐藤, 祐造

en SATO, Yuzo

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アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
内容記述
内容記述タイプ Abstract
内容記述 To investigate effects of milk ingestion during rapid weight reduction, present study was carried out. Five male boxing players put on a restricted diet of their own will for two weeks. Body weight changes were observed and biochemical analyses of urine and blood were performed. The results obtained were as follows. 1 Changes in weights: The initial mean body weights 66.2 ± 2.7kg was decreased to 59.1 ± 1.7kg by food restriction. Lean body mass (LBM) was decreased from 51.9 ± 1.4 to 50.4 ± 2.1 kg. 2 Changes in caloric intake; Caloric intake before the study, 2,462 ± 324kcal was decreased to 1,215 ± 426kcal. Calusium intake was not decreased significantly by food restriction for two weeks. 3 Changes in urine component; 3-Me/Cr was not changed significantly. Urine volume was significantly decreased after the study. 4 Changes in weights; The initial mean body weights 66.2 ± 2.7kg was decreased to 59.1 ± 1.7kg by food restriction. Lean body mass (LBM) was decreased from 51.9 ± 1.4 to 50.4 ± 2.1kg. These results suggest that milk ingestion during rapid weight reduction inhibits decrease in LBM and prevents protein catabolism.
言語 en
出版者
出版者 名古屋大学総合保健体育科学センター
言語 ja
出版者
出版者 The Research Center of Health, Physical Fitness and Sports, Nagoya University
言語 en
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプresource http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
タイプ departmental bulletin paper
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
ID登録
ID登録 10.18999/njhpfs.19.1.47
ID登録タイプ JaLC
収録物識別子
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 0289-5412
書誌情報 ja : 総合保健体育科学
en : Nagoya Journal of Health, Physical Fitness & Sports

巻 19, 号 1, p. 47-51, 発行日 1996-03-28
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Ver.1 2023-04-11 02:29:50.157936
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